Fröken Friberg
Fröken Friberg

Blogg import

Morotskaka by request

På den här bloggen platsar mycket, dock inte bakning och matlagning... Men idag görs ett undantag! Hursomhelst så har flera önskat receptet på min morotskaka! Tänk på att många ingredienser finns som ekologiska.

Man skymtar kakan till vänster, med en blomma på. Bild tagen vid vid senaste brunchen hos oss!

100 g rumsvarmt smör 2 1/2 dl socker 2-3 morötter, ca 300 g 3 ägg 3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver 2 tsk kanel (jag har alltid i lite kardemumma också. Ibland vanilj)

Kräm: 1 ask philadelphia 60 g smör 2-3 dl florsocker 1 tsk vanilj

Börja med att smälta smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner ingredienserna. Ställ krämen i kylen.

Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint. Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

Grädda på 175 grader, i nedre delen av ugnen, ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan. Låt den stelna i kylen.