Fröken Friberg
Fröken Friberg

Blogg import

Crossover

På Götgatan i Stockholm ligger det hypermoderna köpcentrumet Skrapan. I helgen firade Skrapan sitt 1-årskalas genom att bjuda in Street (ni vet, den hippa marknaden i Bergsunds Strand, Hornstull) och SoFo (coola och alternativa butiker i SoFo - south of Folkungagatan). Resultatet blev "Skrapan Basar" med skön marknadskänsla inomhus. Hela gallerian var dessutom utsmyckad i massa textilier som höll ihop temat. Här kommer lite suddiga bilder från min mobilkamera: 

Utanför fanns en partytält med DJ som spelade skön hiphop, och en tjej som uppträdde med streetdance!

 

En speciell logga var framtagen för den här helgen. Ni ser den uppklistrad på glasfasaden.

 

Handtextade skyltar visade vägen och temat. Här ser vi två kvinnor som stoppar och klär om gamla möbler! Jag blev köpsugen på söta babuscka-örhängen men köpte istället en svenskdesignad mössa till min dotter... Närproducerat var ordet ;-)

På Götgatan Stories (som ligger inne i Skrapan) kan man äta gott och givetvis ekologiskt! Även om bakverken frestade, så beställde jag en fräsch laxsallad med quinoa och wasabibönor.

I samma byggnad ligger Imperiet, en mycket trendig restaurang (som sig bör på söder). FF kan rekommendera såväl maten som baren. Idag passerade jag deras fina uteservering som har en känsla av gräsmatta under möblerna. Snyggt!! 

PS. Jag kunde såklart inte hålla mig från att inhandla en bit mörk choklad (ekologisk & rättvisemärkt) från Goodstore som fanns med på basaren i Skrapan. Goodstore har i vanliga fall sin butik på Skånegatan. (De har ett stort utbud av vegetariska och ekologisk livsmedel, perfekt när jag handlar min dotters mat.)